ORUŽANI PREPAD NA ZAŠTITARE: Kod Osijeka opljačkan novac – traje policijska potjera

Oružani prepad i pljačka na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin, gdje su opljačkani zaštitari koji su prevozili novac.

U velikoj potrazi za razbojnicima tragaju sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, uključivši i specijalnu te interventnu policiju.

U kartkoj informaciji PU osječko-baranjske se kaže kako je nešto prije 15 sati uz uporabu vatrenog oružja opljačkan zasad neutvrđeni iznos novca.

Zaštitari su ga prevozili vozilom zaštitarske tvrtke i oni su u oružanom prepadu ozlijeđeni.

Pomogla im je slučajna prolaznica. Zaštitari su izvan životne opasnosti. Nije poznato koliko su novca pljačkaši odnijeli.

Neslužbeno, napadači su pucali po automobilu zaštitara i tako ih onesposobili.

Pokupili su novac i ne zna se kako su, s kakvim prijevozom, nestali.

Mjesto na kojem se sve dogodilo je dosta udaljeno od glavne ceste, pa su napadači dobro odabrali gdje će napasti.

Službenim su vozilom zaštitari naišli na klasičnu “sačekušu”, odnosno razbojnici su zaštitare čekali u šumi i, kada su naišli, počeli pucati na njih.

Kako neslužbeno doznajemo, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao, objavio je Glas Slavonije.

“Na terenu su specijalna, interventna, temeljna i prometna policija, odnosno sve raspoložive snage, i teren se pretražuje sa službenim psom tragačem. Teren je pregledan i dronom iz zraka.

Želimo zahvaliti građanki koja je naišla vozilom i pomogla zaštitarima te ih prevezla u bolnicu”, rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.