ORSAT MILJENIĆ: Kandidat sam za predsjednika SDP-a, stranku moramo modernizirati

Orsat Miljenić

Orsat Miljenić objavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDPa. Socijaldemokrati tako sada imaju već 5 kandidata za čelno mjesto u stranci.

Iako se njegovo ime spominje od trenutka kada je Zoran Milanović najavio da napušta kormilo stranke, Miljenić je, za razliku od nekih kandidata, duže čekao sa objavom svoje kandidature.

“Prije nego što sam se odlučio za ovo razgovarao sam sa mnogim članovima. Razgovarao sam i sa, što mi je izuzetno bitno, i sa svim ljudima koji su do sada najvaili da će se kandidirati. Sa svima sam razgovarao, rekao po prilici što namjeravam, o čemu se radi, što je nekakva ideja, prema čemu idemo. To je nešto na čemu mislim da mi trebamo temeljiti sve ono što će se dalje događati u SDPu. To je nešto, dakle prvenstveno, dijalog i razgovor”, poručio je Miljenić, a prenosi Media servis.

Evo što je rekao o SDP-u kojeg bi on vodio. U fokusu su mu, kaže dijalog, uvažavanje, okupljanje i demokratsko nadmetanje.

“SDP treba biti predvodnik modernizacije Hrvatske, za to se i sam mora modernizirati i to su upravo stvari o kojima govorim. Svijet oko nas, sve se mijenja, ako se ne budemo modernizirali, ako ne budemo gledali što je ispred i išli prema tome, onda zapravo nećemo imati tu osnovnu funkciju, a to je da smo bolji od drugih, da namećemo standard. To je ono što ja želim kao član i što želim ako budem izabran”, zaključio je Miljenić.

Prije no što je izašao pred novinare okružen nekima od SDP-ovih gradonačelnika i načelnika općina, Miljenić je svoju kandidaturu najavio i na Twitteru, a već mu je čestitao i protukandidat Domagoj Hajduković napisavši “Pozdrav novom tviterašu i prijatelju! Sretno stari!”

Uz njih dvojicu, za sada su utrci za šefa stranke i Ranko Ostojić, Tonino Picula, a kandidaturu je jučer putem Facebooka najavila i Vesna Škulić.