OREŠKOVIĆ REKLA “NE”: Neće biti u radnoj skupini s Rimac – poručila ministru Kuščeviću

Podijelite članak

AFERA MOL - KARAMARKO: "Ovo je potencijalni sukob interesa", kaže Orešković iz Povjerenstva

Izjava ministra Lovre Kuščevića kako će na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa surađivati HDZ-ova Josipa Rimac, kažnjena zbog sukoba interesa, i Dalija Orešković, koja je bila na čelu Povjerenstva koje je kaznilo Rimac, te da su njih dvije dobra kombinacija, izazvala je mnoge komentare u javnosti.

Međutim, Dalija Orešković rekla je ministru – ne!

“Članstvo u radnoj skupini za izmjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa bilo je članstvo po funkciji”, rekla je Orešković za Jutarnji list. “Poziv za sudjelovanje u njoj bio je upućen Povjerenstvu kao tijelu i u njezinu smo radu uime Povjerenstva sudjelovali Davor Ivanjek i ja. U radnoj skupini nismo zastupali svoje osobne stavove, nego stavove Povjerenstva. Iako još nisam primila nikakvu obavijest o prestanku članstva, očekujem da će na moje mjesto doći netko od sadašnjih članova Povjerenstva”.

Orešković kaže kako je ministar Kuščević njezino dosadašnje članstvo u radnoj skupini očito pokušao iskoristiti da popravi štetu nastalu objavom informacije da je Josipa Rimac na čelu radne skupine.

” S obzirom na javnu percepciju imidža Josipe Rimac, ne postoji, prema mojem viđenju, bitna razlika između toga je li ona na poziciji državne tajnice u Ministarstvu uprave ili je voditeljica radne skupine za izmjenu Zakona o sprječavanju sukoba interesa. To je, međutim, stvar političke prakse i političke poruke koju šalje HDZ. Ako javnu percepciju o sebi žele graditi slanjem takvih političkih poruka, to je njihov problem”, rekla je Orešković uz napomenu kako neće ostati u radnoj skupini.

PISALI SMO:

MINISTAR KUŠČEVIĆ: Josipa Rimac i Dalija Orešković su baš dobra kombinacija – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj