OREŠKOVIĆ POZIVA NA ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE: Plenkovićevo opstruiranje znači da stoji iza tog kriminala

Sutra u 11 sati na sjednici saborskog Antikorupcijskog vijeća na dnevnom redu je javno saslušanje oko INA-e, koja je pod palicom Dragan Škugora oštećena za milijardu kuna.

Izvor: Media servis

Predsjednik Vijeća MOST-ovac Nikola Grmoja na saslušanje je pozvao premijera Andreja Plenkovića, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, bivšu zamjenicu predstojnika Ureda premijera Tenu Mišetić i bivšeg čelnika trgovačkog društva JANAF Dragana Kovačevića.

Članica Antikorupcijskog vijeća Dalija Orešković jučer je pozvala sve da se odazovu.

”Ističem da svaki neopravdani nedolazak Andreja Plenkovića i drugih pozvanih, a njemu podređenih osoba, poput Tene Mišetić i bivšeg ministra Tomislava Ćorića, predstavlja grubo rušenje Ustava, grubo rušenje pravnog poretka i institucija ove države, a time i rušenje države kao takve”.

Ističe da nijedna osoba nije iznad institucija i tijela koje je hrvatska država osnovala. Predviđa da će članovi HDZ-a učiniti sve da opstruiraju sjednicu, ali naglašava da svako Plenkovićevo opstruiranje znači da upravo on stoji iza tog institucionalnog kriminala kojeg su počinili njemu podređeni i njemu odgovorni članovi HDZ-a.