OREŠKOVIĆ ODGOVORILA PREDSJEDNIKU: Milanović je debelo nadmašio izričaj Pernara

“Politički aktivizam, pa i performansi, su nešto što je sastavni dio političkog života i može se raditi vani, na ulicama”, rekla je gostujući na N1 televiziji saborska zastupnica Dalija Orešković o performansu koji je s kolegicom Marijanom Puljak izvela pred “klubom” u Slovenskoj.

Podsjetimo, saborske su se zastupnice uslikale s pločom Ureda predsjednika Republike Hrvatske ispred famoznog “kluba”, na što je reagirao predsjednik Zoran Milanović, koji je među ostalim rekao: “Sabor će poželjeti Pernara, kao jednog pomalo lakovjernog i naivnog galamdžije i vidjeti kakvi su sve samodopadni provokatori ušli u Sabor”.

Na sve Dalija Orešković odgovara: “Ako govorimo o Pernaru, on je doista na jedan neprimjeren način pokušao ukazati na ključne i ozbiljne probleme ovog društva, za razliku od Milanovića koji kao predsjednik države na jedan krajnje neprimjeren način te ključne probleme ove države pokušava sakriti. Pa vas ja pitam što je gore?”

“A ako pričamo o onom šaljivom, pomalo i nakaradnom dijelu načina izražavanja gosp. Pernara, usuđujem se tvrditi da ih je Zoran Milanović debelo nadmašio. Dovoljno je pogledati njegov posljednji istup u petak, u cjelini, sada da ne spominje sve, o King Kongu, upucanim lisicama, lavovima, o jednorozima koji su se mogli vidjeti u čuvenom Klubu i tri reptila. Meni se čini da je Zoran Milanović nadmašio sve što je Pernar ikada izgovorio, pa čak i da su mu vaši kolege iz News bara pisali scenarij, teško je zamisliti ovakvu maštovitost. Jednom predsjedniku države to sasvim sigurno ne služi na čast”, rekla je Orešković za N1.

Komentiraj