OREŠKOVIĆ O ŽIVOM ZIDU: Živi C vitamin je pokazao bezobrazluk i nedostatak kućnog odgoja

Bilo je mnogo komentara nakon što je kolegica Željka Godeč objavila članak u Jutarnjem listu o nekim nepravilnostima u radu Živog zida, pozivajući se na nalaze Državne revizije.

Iz Živog zida su odgovorili žestoko, a prednjačili su kojekakvim uvredama njihovi fanovi na društvenim mrežama.

“Žena već godinama sustavno trola protiv Živog zida, piše poluinformacije, poluistine, izvodi zaključke koji nemaju veze s činjenicama, postavlja teze koje su apsolutna laž, ali u formi pitanja, da je se ne može tužiti. Toliko laži koje je danas nadrobila nismo pročitali niti u basnama”, napisali su među ostalim iz Živog zida.

“Objava Živog zida i komentari ispod nje predstavljaju poziv na linč novinarke zbog njezinog novinarskog rada”, bili su jasni iz Hrvatskog novinarskog društva.

Objave Živog zida o novinarki Godeč osudili su i mnogi političari i javni djelatnici, među kojima i Dalija Orešković, čelnica stranke START.

Na Facebooku Orešković piše:

“SAD BAREM ZNAMO ŠTO ZNAČI ANTISISTEMSKI

Kao što su nam važne jake i neovisne institucije države, tako su nam važni jaki i neovisni mediji. Pravo, ali i dužnost svih novinara je da propituju. Kad jedna parlamentarna stranka promovira sramotni politički (pr)oglas koji izgleda poput poziva na linč novinarke, onda je to nedvosmisleni pokazatelj nezrelosti, bezobrazluka, nepristojnosti i nedostatka elementarnog kućnog odgoja.

Živi Ce Vitamin je pokazao da nije dorastao političkoj utakmici čim se dirne u njihove financije, i da je njihovo djelovanje u suprotnosti s ustavnim načelima slobode medija i govora.

I kao da to nije bilo dovoljno, kasnije je glavni Ce Vitamin tajnik izjavio: ‘Kad bi htio izvući cash, curo draga koja si pisala članak, izvukao bih ga da ti to sigurno ne bi mogla forenzički otkriti.’

Takav način javnog diskursa podrazumijeva arogantnost, seksizam, neznanje i primitivizam – živo dno!

Što bi tek ti ljudi radili da dođu na vlast?”

Javili su se odmah simpatizeri Živog zida i stali u obranu svojih ne pazeći previše na izbor riječi.

 

 

Komentiraj