OREŠKOVIĆ O SUKOBU INTERESA: Neka to Karamarko pita Povjerenstvo, zafrkancije radi

Gostujući na N1 televiziji Dalija Orešković, saborska zastupnica stranke Centar, odgovorila je i na pitanje voditelja što misli o tome što Tomislav Karamarko postavlja pitanje je li ona u sukobu interesa.

“Neka to Karamarko pita Povjerenstvo. Čisto zafrkancije radi, s obzirom na to da on uopće osporava Povjerenstvu pravo da provjerava je li netko u sukobu interesa, negira uopće institut sukoba interesa”, odgovorila je Dalija Orešković.

Voditelj je primijetio da to negira i Visoki upravni sud. “Tako je. To negira i sam Ustavni sud”, potvrdila je gošća N1.

“Kada su se birali sadašnji suci Ustavnog suda i sam Milanović je napravio neke, rekla bih, trule kompromise. Tu mislim na Davorina Mlakara, tu mislim na Ingrid Antičević, na Josipa Leku. Bilo bi mi draže da je već tada prepoznao Zlatu Đurđević”, primijetila je dalje Orešković.

Govoreći o najnovijim odlukama prvo Ustavnog suda o Karamarkovom sporu protiv odluke Povjerenstva, a potom i Upravnog suda, koji su dali za pravo Karamarku, Orešković je kazala:

“Toga se Ustavni sud sada dosjetio ne zbog Karamarka, nego zato što je to potrebno predmetima koji se vode protiv Andreja Plenkovića, a bitno drugačije mišljenje o ovlastima Povjerenstva imao je 2012. godine kada je rezao one jake ovlasti tog tijela na tužbu Josipa Leke koji je tada bio saborski zastupnik, a sada je jedan od ustavnih sudaca.”