OREŠKOVIĆ O SNIMCI BEROŠ – ZADRAVEC: Plenković nije blagoslovio samo jedan koruptivni natječaj

Opet je u javnost isplivao novi mogući skandal vezan uz kadroviranje na način HDZ-a, jer je objavljena snimka u kojoj razgovaraju ministar Vili Beroš i Dijana Zadravec, koja se javila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Beroš je, kako tvrdi Zadravec, sve snimao tajno, bez njezina znanja, a on tvrdi kako ne zna tko je pustio snimku u javnost.

Sve je na Facebooku komentirala i zastupnica Dalija Orešković, koja proziva i premijera Andreja Plenkovića:

“Andrej Plenković nije blagoslovio samo jedan koruptivni natječaj, već je blagoslovio jednu koruptivnu političku stranku i koruptivan način na koji ona upravlja čitavom državom i njezinim resursima, na šetu svih nas građana kao i onih iz vlastitih redova koji nisu više u milosti stranačke vrhuške, niti su pipci njihove koruptivne hobotnice.

Podsjetit ću da je prije nekog vremena na sramotan način smijenjen predsjednik upravnog vijeća bolnice, dr Slavko Orešković, inače moj bratić. U pozadini skandala bila je očekivana odluka upravnog vijeća kojom se Dijana Zadravec opravdano uklanja s funkcije zbog verbalnog i fizičkog napada na drugu zaposlenicu zdravstvene ustanove. Kako bi se Dijana Zadravec zaštitila od smjene do koje je moralo doći, eliminirani su ljudi koji su imali namjeru provoditi propisana pravila.

Političko kadroviranje po bolnicama kao i po svim drugim javnim ustanovama, rak rana je našeg društva koja je nagrizla same temelje ove države, i ta je bolest u svojoj terminalnoj fazi. Nedavno mi se u jednoj od rasprava u Hrvatskom saboru tipičan HDZov poltronski kadrovnik Ante Sanader podrugljivo, s gadljivim cerekom na licu obratio s riječima, okanite se teme korupcije, građani su na izborima pokazali da ih korupcija ne smeta.

Zbilja, smeta li vas? Korupcija ima uvijek svoje konkretno ime i prezime, i svog sveca zašitnika u obliku političke stranke i čovjeka koji su vodi. Dobro pogledajte u sva njihova lica. Jednog dana ta će vas lica koštati i zdravlja i života”.

 

Komentiraj