OREŠKOVIĆ O IZBAČENIM STOLCIMA: Na isti su način u ovoj državi odbačeni i ljudi

Ovih se dana mnogo govorilo o Državnom inspektoratu u koji su HDZ-ovcu ustoličili Andriju Mikulića, a on će sa povećom svitom useliti u zgradu INA-e u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

Nova zgrada podrazumijeva i novi namještaj, jer za to se ima, a osim toga stolci su izbačeni na hrpu, najvjerojatnije za otpad, iako su mogli još poslužiti. Ako ne Mikulićevoj sviti, a ono nekoj udruzi, nekom domu…

Na akciju preseljenja plavih stolaca reagirala je i Dalija Orešković, čelnica START-a objavom na Facebooku, koju prenosimo:

“Puno je simbolike u ovim odbačenim stolicama. Na isti način su u ovoj državi odbačeni ljudi. Od stranke čija je boja raspoznavanja istovjetna boji stolica sa fotografije – plava. Svi iseljeni s dubokim osjećam nepravde i nemogućnošću pronalaženja radnog mjesta. Svi koji preživljavaju ispod praga ljudskog dostojanstva.

Svi koji su po bilo kojoj osnovi drugačiji i u manjini. Svi koji još nisu prestali misliti svojom glavom i disati. Svi koji se usuđuju plivati kontra struje. Svi smo mi plavoj bahatosti nepotrebni i neupotrebljivi. Svi smo mi, kao društvo u cjelini, postali samo predmeti koji nemaju uporabnu vrijednost.

Ne zato što te vrijednosti nema. Nego zato što ne služimo njihovoj potrebi i svrsi održavanja na vlasti. HDZ je sam sebi svrha, druge svrhe za HDZ nema.

A o tome da su se stolci, umjesto što su se mehaničkom rukom gnječili i trpali na kamion te odvezli u otpad, mogli prepustiti udrugama i potrebitima, koji su ih mogli iskoristiti, posebna je priča.

Priča o odgovornoj kompaniji i odgovornoj državi za koje se tek trebamo izboriti”.

Komentiraj