OREŠKOVIĆ O ĆORIĆU KAO VICEGUVERNERU: Ne znam ima li spornije osobe za to mjesto

Saborski Odbor za financije i državni proračun u srijedu je većinom glasova podržao prijedlog da se za viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB) imenuje Tomislav Ćorić, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Sve je gostujući na N1 televiziji komentirala saborska zastupnica Dalija Orešković, koja je rekla da ne zna ima li spornije osobe za to mjesto od Ćorića.

“I ministar i drugi, pa i netko tko će postati viceguverner, treba biti stup društva. Ti ljudi donose odluke o kojima ovisi kvaliteta naših života pa i naša sudbina. Nama su ti stupovi društva truli, a izvor leži u Saboru i saborskoj većini. O Ćoriću se raspravljalo na Odboru za imenovanja. Ne mogu dočarati tu gluhu sobu u kojoj jedina govorim prisutnim HDZ-ovcima koji su hvalili Ćorića.

Nije dovoljno formalno posjedovati predispozicije za neku javnu dužnost. Osnovni preduvjet je i da se radi o osobi za koju javnost vjeruje da to neće raditi na štetan način. Ne znam možemo li naći sporniju osobu od g. Ćorića. Ako Ćorić doista uživa ugled među profesorima i studentima, onda Hrvatska stvarno više nema što spašavati”, rekla je Orešković za N1.