OREŠKOVIĆ KOLEGAMA IZ OPORBE: HDZ-ova država mora se mijenjati bez njih, a ne s njima

HDZ je pozvao oporbu na razgovar o promjenama Ustava vezanima za referendum. Neki su otišli na taj razgovor, a neki su to oštro odbili.

Među onima koji neće sjesti za zajednički stol oko tog pitanja je zastupnica stranke Centar Dalija Orešković, koja je sve pojasnila na Facebooku:

“Moje izdvojeno mišljenje i razlog zbog kojeg se ne želim i neću odazvati pozivu HDZ-a:

HDZ-u se ne odlazi na bilo kakve neformalne razgovore! S političkom strankom pravomoćno osuđenom za korupciju se ne pregovara o budućnosti Hrvatske!

Sve što je u proteklih 30 godina loše skrojeno, od prevelikog broja županija, gradova i općina pa do neustavnog i nakaradnog kroja izbornih jedinica, osmislio je HDZ.

Punih 30 godina HDZ parazitira na lopovluku i nepravdi, stoga nema legitimitet nuditi ili uvjetovati bilo kakve izmjene Ustava!

Sva loša kadroviranja, primjerice u Ustavnom sudu, posljedica su tezgarenja i dogovora ispod stola između HDZ-a i SDP-a.

Svaki sličan proces uzajamnih ustupaka između HDZ-a i “oporbe” u izmjenama Ustava, samo je nastavljanje jednih te istih krivih obrazaca političkog promišljanja.

Za Hrvatsku u takvom političkom dogovoru neće biti nikakvog stvarnog napretka.

Kolegama iz oporbe sam poručila, tko voli nek izvoli, a ja upozoravam da se HDZ-ova država mora mijenjati na drugačiji način. Bez njih, a ne s njima.