OREŠKOVIĆ KARAMARKU: Neka vas HDZ vrati na poziciju, ako su odluke Povjerenstva bile nepravedne

Nakon što se oglasio Tomislav Karamarko i žestoko obrušio na zastupnicu Daliju Orešković, koja je bila na čelu Povjerenstva koje odlučuje o sukobu interesa, na društvenoj mreži dobio je brzo odgovor.

Orešković na Facebooku piše;

Čak i Karamarko shvaća da je slučaj Dalić & co (alias Borg) neusporedivo teži i gori. Što je i točno, kao što sam to oduvijek i tvrdila. Tu ništa nije ostalo u sferi potencijalnog, već je sukob interesa bio stvaran, realiziran i naplaćen, i to debelo i masno.

Šteta što Karamarko nema hrabrosti izravno prozvati Plenkovića. Unatoč tome, predlažem mu da svoj problem pokuša riješiti ovako, ako su u HDZu uistinu uvjereni da je odluka Povjerenstva protiv Karamarka bila nezakonita i nepravedna, neka ga sami vrate na poziciju u stranci na kojoj je do te odluke bio, ili neka zauvijek šute kao Plenkovićevi kupljenici.

Nije li HDZ baš poznat po tome da unutar svojih redova drži do etičkih standarda, poštenja i časti? Neka Karamarko zatraži i od Plenkovića da mu vrati stranački tron, uz obrazloženje da Plenkoviću to mjesto ne pripada jer ga je na krivoj osnovi stekao. Istinoljubivi i pravdoljubivi HDZovci će to zasigurno podržati.

Jer ako mogu Borg Dalićku rehabilitirati, i ne odreći se mnogih drugih kriminalno-kompromitiranih, zašto bi baš Karamarko ostao pedro koji visi. Šalu na stranu, ozbiljniju analizu izrečenih nebuloza u izjavi Karamarka dat ću kad se za to steknu uvjeti.

Što se Milanovića tiče, sudeći po njegovim stavovima i animozitetu prema Povjerenstvu, ne treba ni malo sumnjati da će on biti i na Karamarkovoj i na Plenkovićevoj strani.