OREŠČANIN O KANDIDATURI ZA HGK: Ciljevi – depolitizacija, vraćanje ugleda, dobrovoljno članstvo…

Prije tjedan dana objavljen je javni poziv za izbor predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Za ono što bi mu mogao biti treći četverogodišnji mandat već se kandidirao aktualni predsjednik Luka Burilović, a protukandidat će mu biti izvršni direktor Udruge glas poduzetnika Dražen Oreščanin.

Oreščanin je za Media servis rekao da se na kandidaturu za čelno mjesto institucije protiv koje govori već neko vrijeme, među ostalim odlučio upravo zbog Burilovića koji je u utrci za treći mandat.

Navodi da nikada nije bio protiv HGK kao i da u komori još ima dobrih ljudi s kojima dobro surađuje:

“Osjetio sam potrebu da pružim članovima Skupštine komore i članovima komore, priliku da izaberu nekoga tko ima kvalitetno poduzetničko iskustvo, poput mene, nekoga tko je radio u udrugama poduzetnika i Udruzi nezavisnih izvoznika softvera Diseks i udruzi Glas poduzetnika. Nekoga tko ima relevantnu i sigurno pravu diplomu, izvrsno poznavanje engleskog i sve druge vrline za obavljanje te pozicije i naravno, besprijekoran životopis.”

Ono zašto će se nastaviti zalagati jest dobrovoljno članstvo u komori što ističe kao jednu od tri ključne točke svog programa, ali svjestan je da to ne može sam uvesti preuzme li čelno mjesto u HGK.

“Druge dvije točke su depolitizacija i vraćanje ugleda HGK, jer joj je ugled jako narušen i svi su svjesni da politika jako duboko ima prste u samoj HGK. Treći, najbitniji, cilj je povećati kvalitetu usluge i privući što više članova koji će to postati na dobrovoljnoj bazi.”