OPTUŽNICA ZBOG STRAVIČNE NESREĆE: Jurio BMW-om pod utjecajem droge i lijekova

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 35-godišnjeg vozača koji se u srpnju ove godine pod utjecajem droga i lijekova zaletio u kolonu automobila na naplatnim kućicama kod Svete Helene.

Okrivljenika terete da je 11. srpnja oko podneva, vozeći prebrzo BMW čakovečkih oznaka pod utjecajem droga i lijekova, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe osobito teško ozlijeđene. Vozač BMW-a, stoji u optužnici, zbog utjecaja droge i lijekova nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine. Uz to, vozač nije zaustavio vozilo na prometni znak koji upozorava na naplatne kućice.

sveta helena, bmw, prometna

Okrivljenik je brzinom do 143 kilometara na sat, bez zaustavljanja vozila i izbjegavanja naleta na vozila ispred sebe, prednjim dijelom BMW-a udario u Škodu Octaviju, koja se kretala usporeno radi nailaska na naplatnu postaju. Uslijed nepropisne okrivljenikove vožnjeautomobil je odbačen u stranu te je udarii u betonsku barijeru i naplatnu postaju. Potom je u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo. U naletu BMW-a vozač i putnica iz Škode su zadobili mnogobrojne teške ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u podignutoj je optužnici predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, koji je ranije bio određen, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

PISALI SMO:

VOZAČ BMW-A IZA REŠETAKA: Istražni zatvor zbog nesreće u kojoj je unesrećio tročlanu obitelj – čitajte OVDJE.