OPTUŽENI POLICAJCI: U Piškorovcu tukli i cipelarili muškarca (29) – probijena mu jetra

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnica protiv dvojice okrivljenika – policajaca, koji su se iživljavali nad muškarcem (29) u Piškorovcu, kojeg su trebali privesti.

Toliko su ga batinali palicama i cipelarili da je u bolnicu primljen s unutarnjim krvarenjem i probijenom jetrom.

U priopćenju se kaže:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1984.) zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 2. u vezi st. 1. u vezi čl. 118. st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 1. KZ-a. (17. 9. 2019.)

Okrivljenike se tereti da su 10. siječnja 2018. u Piškorovcu, kao policijski službenici, prilikom privođenja oštećenika izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu, rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Dokaže li im se krivnja, policajcima prijeti do deset godina zatvora za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. 35-godišnjem policajcu prijeti dodatnih osam godina zatvora zbog dodatnog kaznenog djela – sprječavanja dokazivanja.

Komentiraj