OPTUŽBE ZA VELEIZDAJU: Pogledajte što je zastupnica Vidović Krišto rekla premijeru Plenkoviću

Aktualno prijepodne u Saboru prolazi u puno blažem tonu nego što smo navikli. Većina škakljivih pitanja usmjerena su premijeru, a ona nešto blaža njegovim ministrima.

Izvor: Medfia servis

Saborski zastupnici imali su nekoliko slobodnih dana povodom uskršnjih blagdana, dovoljno da promisle koja pitanja će uputiti premijeru Andreju Plenkoviću i drugim članovima Vlade.

Niz od 38 zastupničkih pitanja otvorila je Karolina Vidović Krišto iz stranke Odlučnost i pravednost. Premijera je pitala o vezama PPD-a s Vladom, kao i s kupovinom nekretnina Fortenove, odnosno bivšeg Agrokora, pritom insinuirajući na pogodovanje Pavlu Vujnovcu.

‘‘Podsjetit ću vas da smo u trećem ili četvrtom mjesecu našeg prvog mandata imali situaciju da je Agrokor krenuo u bankrot pred našim očima, ne zbog nas nego upravljanja vlasnika.

Intervencijom Vlade nije došlo do pada te kompanije niti gubitka radnih mjesta. Tadašnji vlasnik kompanije se svojim potpisom odrekao te kompanije. Nitko nikome nije ništa oteo, bili bismo sretni da se nismo morali time baviti‘‘, odgovorio je premijer Plenković.

‘‘Vi blokirate DORH kako ne bi procesuirao Vujnovca i možebitne kriminalne radnje. Nakon osam mjeseci od krađe milijarde kuna u INA-i nema optužnice, nakon sedam mjeseci od željezničke nesreće kod Novske nema optužnice, ako pola milijuna ljudi odseli iz Hrvatske, ako nam se zdravstvo raspada, a jedino što funkcionira jest korumpiranje medija koje vi činite preko PPD-a i HEP-a, onda to više nije obična korupcija,ovo je razaranje države. Ovo što vi činite jest veleizdaja‘‘, bila je oštra Vidović Krišto.