OPTUŽBE IZ MOSTA: HDZ i SDP zaustavili prijedlog o ukidanju beneficija

karamarko_milanovic_

Robert Podolnjak, iz Mosta, potpredsjednik Hrvatskog sabora rekao  je kako je sada nemoguće ispuniti obećanje o ukidanju saborskih povlastica te ukinuti pravo zastupnika na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci.

Naravno da su se građani, posebno birači Mosta, opet našli u čudu jer oni za koje su dali svoje glasove opet od nečeg odustaju.

Nako istupa Podolnjaka pojavilo se na Facebooku stav Mosta, koji je za nastalu situaciju okrivio zastupnike dviju najvećih stranaka, HDZ-a i SDP-a.

“Naši kolege zastupnici iz HDZ – Hrvatska demokratska zajednica i SDP Hrvatske zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Točnije, njih 48”, pišu Mostovci i nastavljaju:

“Mi smo obećanje ispunili traživši izmjenu, međutim previše je čini se ‘profesionalnih političara’ koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda.

Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. ‪

Baš zato‬ ćemo svaki dan podsjećati kolege na naš prijedlog i čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!