OPTUŽBE IZ BEOGRADA: Prijavili ministra Krstičevića za ratne zločine protiv civila

Dušan Bratić, srbijanski odvjetnik, podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića i suučesnika.

Kako piše beogradska Politika kaznena je prijava podnijeta zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti.

Krstičević je bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, prenosi Politika, koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica.

Dogodilo se to u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf – Jajce, piše Politika.

U kaznenoj prijavi odvjetnik Bratić tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Podsjetimo, kako je Bratić odvjetnik koji zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Komentiraj