OPSADA U TORDINCIMA: Bacao Molotovljeve koktele susjedima – predao se

Rastrojeni muškarac u Tordincima kod Vinkovaca posvađao se sa susjedima i u kuće im ubacio Molotovljeve koktele.

Nakon toga se polio benzinom i zatvorio u kuću. Prijeti samoubojstvom. Na mjestu događaja su jake policijske snage, uključujući i specijalce, vatrogasci i Hitna pomoć.

Policija je potvrdila da je postupanje u tijeku, ali detalja još nema. Muškarac, inače 57-godišnji bivši zaštitar, iz kuće prijeti bombom.

Na kraju je drama završila nakon što se pojavila kćerka rastrojenog muškarca. Predao se i odvezla ga je hitna.

U međuvremenu je stiglo priopćenje policije.

“Policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaprimili su jutros u 8,04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja. Dolaskom policijskih službenika na adresu 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Policijski službenici započeli su s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policijski službenik zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom.

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

Nakon pregovaranja 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u 15,15 sati te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom”, objavila je vukovarsko-srijemska policija.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!