OPROŠTAJ U ČETVRTAK: Kićo Slabinac bit će ispraćen uz tamburaše i “My Way” Elvisa Presleya

Posljednji ispraćaj legendarnog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca bit će u četvrtak 19. studenoga u 12.40 na Zagrebačkom krematoriju.

“Od tate ćemo se oprostiti uz zvukove jedne od njegovih najljepših pjesama, ‘Plavuše’, koju će izvesti Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac.

Tamburaši iz brojnih tamburaških sastava izvest će pjesmu ‘Otišo je s mirisima jutra'”, rekao je za Jutarnji list Pavao Slabinac, sin sjajnog glazbenika.

Njegovi najbliži Kiću će na posljednji put ispratiti i uz zvuke skladbe ‘My Way’, ali u verziji Elvisa Presleya, pošto su Kiću Slabinca mnogi, s punim pravom, nazivali našim Elvisom.

Posljednje ‘zbogom’ reći će Kići i rodna Slavonija – kolege iz osječke podružnice Hrvatske glazbene unije odlučili su organizirati glazbeni ispraćaj, pa će u četvrtak u 12.40 sati na Trgu Ante Starčevića i na Strossmayerovu trgu u Đakovu te na Trgu kralja Tomislava u Županji odsvirati dvije njegove skladbe. Nakon toga u Osijeku će se zaputiti prema Promenadi kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.

Iako je o tome bilo govora, još nije potvrđena vijest kako će Krunoslav Kićo Slabinac biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju.

 

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *