OPROŠTAJ OD DUJMIĆA: Ispraćaj uz maksimalno 400 ljudi – komemoracija tek u rujnu

Snježana Dujmić, supruga našeg velikog glazbenog umjetnika Rajka Dujmića, danas bi službeno trebala otkriti detalje o njegovoj sahrani.

Iz krugova bliskih glazbeniku doznaje se da će ispraćaj Dujmića biti u srijedu u 9 sati na zagrebačkom krematoriju, piše Jutarnji list.

Zbog korona virusa i epidemiološke preporuke na posljednjem ispraćaju može biti maksimalno 400 ljudi.

“Vezano uz epidemiološke mjere za sve osobe koje će nazočiti posljednjem ispraćaju pokojnika na krematoriju, koje je propisao HZJZ, u Velikoj dvorani za ispraćaje podižu se staklene stijene te na taj način velika ispraćajna dvorana s atrijem, koji se nalazi na otvorenom, može istodobno primiti do 400 osoba.

Podružnica Gradska groblja preporučuje, radi učinkovite zaštite od zaraze i sprečavanja širenja virusa, da se svi sudionici pridržavaju propisanih mjera nošenjem zaštitne maske u zatvorenom prostoru, korištenjem sredstava dezinfekcije za ruke, izbjegavanjem rukovanja, ljubljenja i drugih bliskih kontakata s drugim osobama te izražavanjem sućuti članovima obitelji naklonom s propisane razdaljine”, poručili su iz Podružnice gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

Rajko Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji će ustupiti Grad Zagreb.

Pokop u Aleji velikana ima proceduru koja može potrajati. Rajkova obitelj odlučila se na kremaciju koja će biti sljedećeg tjedna na zagrebačkom krematoriju.

Komemoracija za prerano otišlog Dujmića održat će se u rujnu mjesecu.

Komentiraj