OPREZ NA CESTAMA: Kolone i gužve na mnogim pravcima prema moru

gužva, promet

Već od jutra na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet.

Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje, javlja HAK. Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između odmorišta i tunela Brinje (121.km) u smjeru Splita vozi se usporeno u koloni od oko 8 km. Vozila se zaustavljaju ispred tunela Mala Kapela i stoje u koloni od oko 2,5 km. Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, kolone su: na zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (9 km) i Buzina prema naplati Lučko (8 km), na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena 2 km, otežano i u koloni, uz povremene zastoje (zbog gustog prometa i magle) između naplate Lučko i Donje Zdenčine.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb, autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km). Zabrana prometna za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u subotu, 23. srpnja od 4 do 14 sati i u nedjelju, 24. srpnja od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin.

Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza). Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Do 25. srpnja zbog radova je zatvorena Ulica grada Vukovara u Zagrebu, na dijelu od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Av. Marina Držića (južni kolnik). Obilazak: Ulica Hrvatske bratske zajednice – Slavonska avenija -Avenija M. Držića. Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na ” Obilaznici Trogira”; državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Komentiraj