OPOZIV BANOŽIĆA: Ne odlučuje Milanović tko će biti ministar u mojoj vladi – kaže Plenković

Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić danas su opet izmijenili kanonadu teških riječi i teško da tu može biti suradnje. Banožić priziva opoziv predsjednika, a Milanović ostavku Banožića.

Izjavu Banožića o opozivu predsjednika komentirao je i premijer Andrej Plenković, koji kaže: “Prvo, on to nije rekao, to je derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov. To u Glasgowu nikoga ne zanima, nitko me ovdje nije pitao za to. Ovo je životna tema zbog koje smo mi ovdje, ovo je prioritetna tema. Temu o kojoj vi govorite ostavit ćemo za Zagreb”, kazao je Plenković, kako javlja N1.

“Ostavit ćemo za razgovor 9. studenog kad imamo Vijeće za nacionalnu sigurnost kako bismo otvoreno raspravili koje su to poteškoće i problemi, ako ih uopće ima, ako nije riječ o politizaciji Hrvatske vojske od strane predjsednika a ne od ministra Banožića i da vidimo što to točno ne štima. Hoću to temeljito čuti izravno, i pokušati riješiti taj problem, to je moja zadaća”, dodao je.

Osvrnuo se i na posljednje uvrede koje su Milanović i Banožić razmijenili.

“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer.

Istaknuo je da o svim tim temama treba raspraviti, ali bez vrijeđanja. Komentirao je i što ako Milanović zatraži opoziv ministra Banožića.

“Može na trepavicama stajati, ali nije on taj koji odlučuje tko će biti ministar u mojoj Vladi”, kazao je Plenković.