OPORBA ŽESTOKO PO MARIĆU: Todorić ga optužio za tajne sastanke, a on šuti

zdravko marić

Nakon što je na svom blogu Ivica Todorić otkrio da se tajno sastajao s ministrom finacija Zdravkom Marićem i to nakon donošenja lex Agrokora nižu se reakcije oporbe.

Izvor: Media servis

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić najavio je da će DORH-u podnijeti novu kaznenu prijavu protiv ministra dok je Gordan Maras iz SDP-a cijelu situaciju nazvao skandaloznom.

S druge, pak, strane premijer Plenković tvrdi da nije znao ništa o spornim sastancima, a sam ministar ništa od navedenog još uvijek nije demantirao.

Premijer Plenković ponovio je kako ništa nije znao o sastancima bivšeg vlasnika Agrogora Ivice Todorića s ministrom financija Zdravkom Marićem u noćnim satima, o čemu Todorić piše u svom posljednjem blogu.

“Ne znam o tom sastanku apsolutno ništa. On je rekao da će sam to objasniti”, poručuje Plenković.

Na pitanje novinara vjeruje li da je Marić rekao baš ono što je Todorić napisao premijer odgovara:

“To ne, to apsolutno ne. To mi je čak Marić i rekao”, rekao je premijer.

S druge strane, burna reakcija oporbe. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić najavljuje da će njegova stranka DORH-u podnijeti novu kaznenu prijavu protiv ministra.

“Gospodin Marić je nevjerodostojan čovjek i političar. On je lažljivac, prvo je govorio da nije bio na sastanku s Todorićem, pa se pojavio jedan sastanak, pa su se onda pojavila tri sastanka. Onda su se pojavila njegova sudjelovanja na sastanku skupine Borg u Vladi, pa sad evo novi sastanci na Pantovčaku. Upitno je koliko će još tih sastanaka isplivati”, rekao je Sinčić.

“Ne pojavljuje se kada se raspravlja o važnim temema poput prijedloga Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda. No, kada ga zove bivši gazda onda usred noći trči na tajne sastanke”, oštro je sa saborske govornice poručio Gordan Maras iz SDP-a.

“Dođi Zdravko, onda se vozi s autom do Doma sportova, pa parkira auto po njega dolazi tajni vozač I nalaze se na tajnoj lokaciji kao da se prodaju odijela od šanera, a ne kao da je ministar financija Republike Hrvatske. Skandalozna situacija.”

Podsjetimo, Marić je jučer uoči sjednice Vlade odbio demantirati napise Ivice Todorića.

“Ne demantiram, ali ne bih komentirao nikakve detalje. Vi znate da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa vodilo postupak protiv mene. Zaključila je da nisam, nakon toga je obnovljen postupak. Ta obnova još uvijek traje tako da bit će prilike da i o tome nešto više kažem kad se budem očitovao”, poručio je ministar uoči sjednice Vlade.

U srijedu navečer na svom je blogu Ivica Todorić detaljno opisao tajne sastanke. Tvrdi da su ih dogovarali preko Ivana Crnjaca te da su trajali oko sat vremena uvijek u kasnim večernjim satima u jednom stanu na Pantovčaku. Priznaje da ih je on inicirao, a dodao je i kako sumnja da je Marić bio ozvučen jer na sastancima uglavnom nije ništa govorio. Todorić ipak navodi da mu je Marić rekao da vrlo važnu ulogu u cijelom slučaju ima AlixPartners, da je Bricelj jedna od važnijih figura, da se Plenković snažno povezao s Knighthead-om te da najveći utjecaj na premijera ima Tena Mišetić.

Komentiraj