OPORBA U SABORU: Najavili akcije protiv Vlade zbog pljačke stoljeća u INA-i

Zbog afere u INI, kolokvijalno zvanom i pljačkom stoljeća, sazvana je zajednička sjednica zastupnika svih oporbenih stranaka u Saboru.

Izvor: Media servis

U Saboru je u tijeku akcija oporbe, drže sjednicu o nezapamćenoj pljački INA-e bez vladajućih koji su odbili sazvati izvanrednu sjednicu. Čelnik SDP-a Peđa Grbin kazao je da je ovo pitanje života i smrti te da pljačka uvijek nosi pečat HDZ-a.

“Ova pljačka je direktno utjecala na energetsku sigurnost Republike Hrvatske. Mi ovdje govorimo o velikom udjelu plina koji se proizvodi na tlu Republike Hrvatske koji umjesto da se koristio za potrebe svih naših sugrađanki i sugrađana koji uvijek nosi štambilj HDZ-a završio u privatnim rukama i to je činjenica.”

Saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

“Ovo jutro imamo prilike čitati u medijima da je ministar zadužen za energetiku i gospodarstvo Filipović uhvaćen u velikoj laži da je prisluškivanjem USKOK-a dokazano da je sa Škugorom više puta pričao o HEP-u.

To je kolegice i kolege, ako se dokaže da je stvarno imao veze da je o tome razmišljao, razgovarao, to dokazuje da ova hobotnica seže do samog vrha HDZ-a, samog vrha Vlade i onda to nije vrijeme za raspravu kako ćemo strateški upravljati resursima, ovo je vrijeme za raspravljanje o ostavkama, ne samo ministra, nego i premijera, a onda i cijele Vlade.”