OPORBA U SABORU: “Bivši direktor HROTE-a jedini upozorava i odmah mu ode glava”

Iznošenjem stajališta klubova zastupnika započeo je još jedan radni utorak u Saboru. Darko Klasić iz HSLS-a je govorio o rastu kamata u bankama, kako onih na štednju tako i onih na kredite.

Izvor: Media servis

Zapitao se pritom: “Hoće li država intervencijom koja se sada traži dizanjem kamata na štednju pomoći zaštititi interese svih svojih građana ili ćemo napraviti daleko veću štetu nego korist za građane i privredu? Jer traženo podizanje kamata na štednju lako može završiti tako da nam kupovina nekretnina mladim ljudima postane još nedostupnija, a gospodarstvo nekonkurentnije i dovesti do značajnog rasta rata kredita kreditno zaduženih građana. Zato ovdje treba biti izrazito oprezan.”

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista ponovno je kritizirao uvođenje eura povezujući ga s inflacijom, a zatim se prebacio na afričku svinjsku kugu.

“Zašto se ne može klati u vlastitom dvorištu. Zar nije veća mogućnost širenja potencijalne zaraze, kada te svinje morate voziti 50 kilometara dalje u klaonicu i onda to prerađeno meso voziti natrag u svoje dvorište na daljnju obradu. Upravo time se taj virus može dalje širiti. Niz nelogičnosti.” Traži da prijevoz i klanje svinja u tom slučaju ide na teret države.

Sanja Radolović iz SDP-a prozvala je vladajuće zbog smjene šefa HROTE-a Borisa Abramovića.

“Možemo slobodno reći, sada već bivši direktor HROTE-a jedini upozorava i odmah mu ode glava. Svjedočili smo posljednjih dana da je smijenjen jedini čovjek koji je prvi upozoravao na aferu ‘plin za cent’. Odnosno, kako to vladajući prigodno kažu: istekao mu je mandat. I što naprave? Na njegovo mjesto vrlo pogodno imenuju člana HDZ-a.”

S druge strane, u Vladi ne smatraju da trebaju napraviti išta po pitanju šefa HEP-a iako u toj tvrtki postoje izuzetno velike financijske dubioze, a Frane Barbarić ima i prijavu Državnog inspektorata zbog bespravne gradnje, poručila je Radolović.