OPORBA SLOŽNA: Neprihvatljivo je da Mikulić vodi izborni stožer Grabar-Kitarović

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić prema najavama postaje šef izbornog stožera predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za Zagreb. Oporba je složna – to je neprihvatljivo i time HDZ šalje jasnu poruku.

Izvor: Media servis

SDP-ovac Peđa Grbin kaže da mu nije jasno odakle Andriji Mikuliću vremena da uz dužnosti glavnog državnog inspektora vodi izborni stožer.

“Potpuno mi je neprihvatljivo da glavni državni inspektor bude taj koji će odlaziti do potencijalnih donatora i od njih tražiti novac, potporu ili na drugi način sudjelovanje u kampanji pa se pitam hoće li potencijalni razgovori izgledati ovako. Gospodin Mikulić će pitati donatora želi li donirati kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, a kada donator, primjerice, kaže da to ne želi, onda će mu priprijetiti inspekcijom.”

Pita se želi li HDZ time povećati priljev sredstava u kampanju predsjednice te apelira na HDZ da odluči:

“Hoće li se gospodin Mikulić baviti politikom, pa nek bude voditelj stožera gospođe Grabar-Kitarović, ili će se baviti poslom za kojeg ga plaćaju građani Hrvatske pa će voditi državni inspektorat. Ali jedno i drugo u normalnoj, uređenoj, demokratskoj državi – ne može.”

Šef HSS-a Krešo Beljak ironično kaže: Tko bi trebao voditi izborni stožer ako ne Mikulić.

“Ja sam već naručio stotinjak Kolindinih slika, poklonit ćemo u Samoboru ugostiteljskim lokalima i nadamo se da će na taj način spriječiti inspekciju da radi svoj posao.”

Našalio se i MOST-ovac Nikola Grmoja: “Sada poduzetnici i obrtnici mogu odahnuti, jer glavni državni inspektor ide na nekakav odmor, jer ne može paralelno voditi kampanju i inspektorat, a nakon izbora idu kontrole tko je i kako glasao. Valjda će uz okvirenu obrtnicu morati imati okvireni glasački listić sa zaokruženom kandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović.”

U ozbiljnijem tonu Beljak kaže da je ovo dokaz da je Hrvatska iz dana u dan sve više politizirana te da je svaki segment društva premrežen HDZ-ovim kadrovima.

“Naravno da je ovo očekivano. Nitko više i ne postavlja prevelika pitanja zašto je to tako, no, to naravno nije normalno. Gospodin Mikulić nije nikakav nezavisni šef inspekcije, on je ovime pokazao da je HDZ-ov čovjek i ovo je poruka svima koji su u ingerenciji državnog inspektorata da paze što rade.”

HDZ-ova poruka je jasna, smatra čelnik MOST-a Božo Petrov.

“Nevjerojatno je da pored svih tih članova, kako oni vole reći, stotinu tisuća članova, ne mogu pronaći jednu kvalitetnu osobu nego biraju glavnog inspektora za Hrvatsku. Poruka koju šalje HDZ je svima jasna.”