OPORBA O AGROKORU: Niste znali, ne znate i nećete da hrvatska javnost zna!

sabor, novo

Agrokor i vrtoglavi honorari konzultantima zaposlenima u bivšoj tvrtki izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka bili su glavne teme saborskih stanki.

Izvješće: Media servis

Neznanje nije alibi, a kad Vlada kaže da nešto nije znala onda je i licemjerna, poručio je čelnik Mosta Božo Petrov.

“Niste ih htjeli znati i niste htjeli ni da Hrvatska javnost zna. Zato skrivate stvari i zato Most nije više u Vladi i drago nam je kad vidimo kako vi to sve radite, što vi ne znate, onda nam je drago ne biti dio tog projekta Ne znam”, kaže Petrov.Ministar ne zna, premijer nema pojma, nastavio je Petrov, i pitao zna li Vlada što radi njezin povjerenik Ante Ramljak.

“Oni tada nisu znali ni za Ivicu Todorića i upravo zato što nisu znali čovjek je dobio pola godine gratis i životne ferije u drugoj zemlji. Nisu znali”, komentirao je čelnik Mosta.

Ante Ramljak je u sukobu interesa koji vrišti do neba, rekao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida koji ne vjeruje ministrici Dalić i premijeru da nisu znali za plaće savjetnika. Zatražio je da se Ramljakom pozabavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

“Ljudi koji su u ovome svemu više ne mogu niti skrivati svoje afere, sve izlazi na površinu. To je toliko sramotno zapravo. Tražim ostavku Vlade, tražio sam više puta zbog ovakvih stvari, međutim većina je kakva jest. Sramota za hrvatsku državu”, rekao je Sinčić.

Postoje dva Agrokora, jedan je otišao u London, drugi je Agrokor Ante Ramljaka uz kojeg je Vlada vezala svoju budućnost, primijetila je Glasova Anka Mrak Taritaš. Morali ste znati, morate reći tko je pisao Lex Agrokor, a račun lošeg povjerenika platit će proračun i građani, zaključila je. Zamolila je premijera da konačno kaže što misli o radu Vladina povjerenika.

“Na povratku iz Strasbourga, gospodine Plenkoviću, dajte da vam čujemo glas”, izjavila je Mrak Taritaš.

HDZ-ov Josip Borić tvrdi da s takvim optužbama zamagljuju stvarno stanje i da je glavni cilj Vlade postići nagodbu i restrukturiranje Agrokora. Vjeruje premijeru da nije znao za naknade savjetnicima i dodaje da će javnost odlučiti je li to dobro ili nije.

“Mislim da ćemo vrlo brzo znati stav i treba dozvoliti da ono što se ne zna, sazna u ovome vremenu koje je ispred nas. Mislim da nitko od nas dok to nije izašlo vani isto to vjerovatno nije znao, ali sada svi nešto znamo ili svi smo bili u to upućeni”, rekao je Borić.