OPORBA NAPUSTILA SABORNICU: Danas je tužan dan za demokraciju, ne želimo sudjelovati u cirkusu

“Danas je tužan dan za demokraciju u Hrvatskoj i sve stanovnike”, rekao je zastupnik Domovinskog pokreta Milan Vrkljan, nakon što je uoči glsovanja o amandmanima na proračun, kompletna oporba napustila sabornicu.

“U ova dva dana dogodilo se teško nerazumijevanje za socijalne potrebe stanovnika – jedan je ovršni zakon gdje vlast nije imala razumjevanja za 220.000 ovršenih koji su postali građani drugog reda. Također, jučer kod rasprave o proračunu vladajući HDZ u dva dana nijedan zastupnik nije bio u Saboru, preko 30 amandmana su odbili bez diskusije. To je dokaz da HDZ na čelu s Plenkoivćem nastavlja trgovačku koaliciju što nam je neprihvatljivo”, naglašava Vrkljan.

Podsjećamo da je bilo tristotinjak amandmana oporbe, a da gotovo ništa od njih nije prihvaćeno.

“Ne želimo sudjelovati u ovome. Nije nam problem što su nam odbili amandmane, problem je što vladajućih nije bilo u Saboru i nije ih briga što oporba ima za reći”, rekao je Božo Petrov na Trgu sv. Marka, ispred zgrade Sabora.

“Danas je i desni i lijevi dio oporbe zajedno izašao van jer ne želi sudjelovati u ovom cirkusu. Nama je samo nešto malo manje građana dalo glas. Nije bilo želje za dijalogom između vladajućih i oporbe da se barem dio amandmana razmotri. Svaki stoti amandman je prihvaćen”, rekao je Tomislav Tomašević i dodao da dan i pol nije bilo nijednog zastupnika vladajuće većine u Saboru da bi čuli obrazloženje odbijanja amandmana.

 

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *