OPLJAČKANA UDOVICA DINAMOVCA ZAMBATE: Lažni policajci uzeli joj više od 3 milijuna kuna

Policija je bila objavila kako su tri muškarca upala u stan žene u Zagrebu te joj ukrali više od 3 milijuna kuna u kešu.

Kako javljaju 24sata, žena koja je opljačkana je udovica pokojnog Dinamovog nogometaša Slavena Zambate.

Prevarili su je na način da su se predstavili kao policajci te joj lagali da gradom kolaju lažne novčanice i da trebaju provjeriti ima li ona takvih kod sebe.

Popularni i sjajni igrač Dinama Slaven Zambata

Iz PU zagrebačke o svemu su priopćili:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“.
Naime, sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, 13. siječnja oko 11 sati osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakine kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan.
Po ulasku u stan osumnjičeni su nastavili s lažnim prikazivanjem činjenica razgovarajući s oštećenom i njezinom kćerkom o prijašnjim događajima da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na isti upućujući joj prijetnje što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji.
Muškarac je potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobjegli.

Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku , a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga.