OPISALA STRAVU: Nekadašnja saborska zastupnica napadnuta u svom domu

Vesna Škulić, nekadašnja SDP-ova zastupnica objavila je strašan događaj koji se zbio u njezinom domu – žena koja se brinula za nju je u noći s utorka na srijedu napala i nju i njezinog psa.

Sve je opisala na svom Facebook profilu.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu!

Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja.

Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na tvu, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru .

Policija , hitna i vatrogasci su došli oko pola noći. Dakle tri sata sam ležala u , za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta.

Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja.

Molim sve čiji se brojevi nalaze u mojim mobitelima da postoji mogućnost uznemiravanje i ja se unaprijed ispričavam”.

Potom se oglasila još jednom:

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadest godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljaćkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice,…..

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života!

Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu!”

O svemu su se oglasili priopćenjem i iz SDP-a;

Sinoć se u domu naše članice i bivše saborske zastupnice Vesne Škulić dogodilo nešto što se ne smije dogoditi ni jednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom. Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje.

Ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi. Nužno je što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu. Hrvatska bi trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, a posebno one najranjivije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!