OPET PROBLEMI S DROGOM U VOJSCI: Utvrđena je konzumacija kokaina i marihuane

Kod osmorice hrvatskih vojnika otkrivena je prisutnost metabolita droga! Pali su ove godine u preventivnom nadzoru Oružanih snaga, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

U Ministarstvu obrane kažu kako je utvrđena konzumacija kokaina i marihuane. Stegovna prijava podnesena je protiv sedmorice, dok je jedan pripadnik HV-a medicinskom dokumentacijom potkrijepio prisutnost metabolita lijekova u organizmu te nije stegovno prijavljen.

Većina pripadnika je iz sastava postrojbi Hrvatske kopnene vojske. Službeno nije poznato jesu li drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan vojarni, kako su je nabavili i o kojim je količinama riječ.

Inače, u Ministarstvu obranu navode kako svi pokrenuti postupci protiv vojnika kod kojih je prošle godine utvrđeno da su konzumirali drogu – još nisu završeni.

Podsjećamo, riječ je o pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, koji su bili pozitivni na kokain i protiv kojih su pokrenuti vojnostegovni postupci. Testirani su bez najave i ciljano. Za zlouporabu narkotika koji su tada zabilježeni među specijalcima u MORH-u i Glavnom stožeru tvrdili su da predstavljaju izolirane slučajeve.