OPET PRIJETI NEVRIJEME: Evo gdje je mogući jaki vjetar s tučom

DHMZ izdao je žuto upozorenje za Osječku i Karlovačku regiju gdje se očekuje da bi lokalno moglo biti jačih grmljavinskih nevremena. Za Zagrebačku regiju izdan je narančasti Meteoalarm.

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano te u većini krajeva danju vruće. Popodne u unutrašnjosti umjeren, ponegdje i jak razvoj oblaka, lokalno uz pljuskove s grmljavinom, najprije u gorju, prema večeri u središnjoj Hrvatskoj, a potom i na istoku zemlje.

Pljuskovi pritom mogu biti i izraženiji, osobito u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo uz pljuskove prolazno pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu burin, potom slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 31°C.

“Moguće je grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine je 70 % . Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji u upozorenju DHMZ-a.