OPET NA RATNOJ NOZI: Milanović je radio štetu, sada napada kao poraženi luzer – kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković iz Zadra odgovorio je na prozivke predsjednika Zorana Milanovića oko toga da se nije baš pretrgao u zauzimanu za jačanje prava Hrvate u BiH, koji su opet na općim izborima preglasani i da odluka visokog predstavnika u izbornoj noći uopće nije spas Hrvata, nego je smrtna kazna pretočena u politički doživotni zatvor.

Izvor; Media servis

”Milanović je isključivo radio štetu pa je onda danas kao jedan poraženi, ljubomorni luzer krenuo napadati rješenje koje donio Schmidt zahvaljujući lobiranju Vlade, a ne njega. Dakle unatoč i usprkos njemu zaštitili smo prava Hrvata. To je jedan kontinuirani i destruktivni pristup koji je, moram priznati i ne znam u biti više za čiji račun. Umjesto da kažu hvala, cijenimo što ste napravili”.

To Christian Schmidt nije pretjerano pomogao Hrvatima i da se hrvatska Vlada nije iskazala smatraju i u MOST-u i Domovinskom pokretu. Plenković svima poručuje da trebaju vrlo pažljivo slušati izjave bošnjačkih stranaka u BiH.

”Kad čujete njihov stav o tome što je učinio i kako je učinio i kad je učinio visoki predstavnik Schmidt, onda ćete čuti izjave – HDZ je pobjednik izbora, Schmidt riješio problem Hrvata u Bosni i Hercegovini, osigurao im participaciju u vlasti. Kad to kaže onaj tko je de facto opstruirao dogovor političkih stranaka, onda je to puno bliže istini, nego ovi koji nisu imali apsolutno veze s ičim”.