OPET MU ZATVORILI VRATA: Dražen Jelenić se vratio na posao u DORH

Nakon što je Visoki upravni sud presudio u korist bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, on je jutros vraćen na posao, ali nakon 10 minuta on je ponovno morao napustiti prostorije Državnog odvjetništva.

Jelenić je rekao za HRT, kako je glavna državna odvjetnica na godišnjem odmoru i primila ga je njezina prva zamjenica Ksenija Pavić, koja je bila ljubazna prema njemu, ali kako kaže, dala mu je do znanja kako joj je glavna državna odvjetnica dala uputu da mu prenese njezino viđenje, a to je da je on i dalje privremeno udaljen na temelju zadnje odluke o produljenju privremenog udaljenja koja istječe 13. siječnja.

– Smatra da odluka Visokog upravnog suda ništa ne mijenja i da sam i dalje suspendiran pa su me zamolili da napustim prostorije Državnog odvjetništva, rekao je i dodao da je njegova braniteljica nakon što su zaprimili odluku Vrhovnog suda, uputila je državno odvjetničkom vijeću, s obzirom na sadržaj odluke Vrhovnog suda, zamolbu da razmotre postoje li i dalje osnove za njegovu suspenziju.- Odgovor još nismo dobili, naglasio je.

Jelenić je zamolio kolegicu Pavić da mu o toj činjenici, da se Državno odvjetništvo još uvijek drži zadnje odluke Državnoodvjetničkog vijeća, da nekakav papira na kojem će pisati da nije obavezan dolaziti na posao do daljnjeg.

– Ona mi je rekla da s obzirom na to da to nije njezina odluka, nego odluka glavne državne odvjetnice, ona mi takav komad papira ne može dati. Ja u ovom trenutku nemam nikakav papir na temelju kojeg bi se mogao žaliti pa ću vidjeti s braniteljicom koji su nam daljnji koraci, naglasio je Jelenić.