OPET BURNO U SABORU: Jandroković nije dao Selak Raspudić govoriti – evo što je rekla

Saborskoj zastupnici Mosta Mariji Selak Raspudić predsjednik Sabora Gordan Jandroković, za današnji dan, oduzeo je pravo govora.

Izvor: Media servis

Ona je zatim došla pred novinare i rekla kako bi zastupnike trebalo ograditi poput Markova trga kako bi ih se zaštitilo od zlostavljača koji dolaze iz vladajuće strukture i onemogućavaju zastupnike u iznošenju istine.

„Ničeg drugog nego istine. U mom slučaju ispravljanja netočnog, lažnog navoda koji je dao ministar Beroš koji je rekao da se svi mogu besplatno testirati što je potpuna neistina. Samo državni i javni službenici se testiraju besplatno. Studenti svoje testove moraju plaćati jednako kao i bilo tko drugi tko želi pristupiti državnim i javnim institucijama, a nije u njima zaposlen.”

Komentirala je pritom i izjave i retoriku predsjednika Milanovića o smaknutoj obitelji Zec. Civilne udruge na te su izjave reagirale poručivši Milanoviću da je prešao na mračnu stranu.

Selak Raspudić pak smatra da se ova tema više koristi u političke svrhe, a manje kako bi se izrazila iskrena empatija.

„S obzirom da ne vidim svrhovitost ove rasprave jer ona koristi isključivo signaliziranju vlastite vrline pa bi ja ovdje sada jednom kreativnom osudom njegove retorike mogla demonstrirati koliko sam ja progresivna i puna vrline.”

Neizostavna politička tema ponovno je neradna nedjelja čije uvođenje je, prema pisanju Jutarnjeg lista, odgođeno na neodređeno vrijeme.

Selak Raspudić to je komentirala ovako: „Vrlo licemjerno od HDZ-a koji je to najavljivao, na tome dobio izbore i povjerenje građana, a sada bježi od te teme i odgađa je u nedogled. Bilo bi mnogo poštenije kada bi rekli da taj zakon neće mijenjati nego ovako da se pokušavaju svidjeti svima, a na kraju se, opravdano, neće svidjeti nikome.”