OPASNOST OD NEVREMENA: Upozorenje je pojačano za zagrebačku regiju

Astronomsko ljeto donijelo je nestabilno vrijeme, na snazi je ponovno meteoalarm. Upozorenje je pojačano za zagrebačku regiju, a upozorenje višeg stupnja, odnosno narančasto, je za šire varaždinsko i međimursko područje.

“Nestabilnosti se u najsjevernijim krajevima Hrvatske očekuju večeras. Prolazni pljuskovi koje može pratiti izraženija grmljavina, olujni naleti vjetra, a ne može se posve isključiti ni mogućnost tuče, rekla je meteorologinja Tea Blažević za N1.

Dodala je da se nestabilnosti očekuju i na karlovačkom području uz granicu sa Slovenijom te u Slavoniji, Baranji i Podravini uz samu granicu sa Mađarskom.

Ovi upadi hladnijeg zraka mogli bi biti česti i tijekom ljeta, odnosno očekuju se oluje, prema dugoročnoj prognozi američkog servisa AccuWeather, navodi.

Također se očekuje iznadprosječno toplo i sušnije ljeto. U srpnju i kolovozi izraženije je odstupanje, a toplinski valovi koji će zahvatiti kontinentalni i morski dio bit će u prvim danima srpnja, kako prognozira Europski centar za srednjoročnu prognozu vremena.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!