OPASNOST NE PRESTAJE: U Zagrebu čak 93 nova slučaja zaraze koronavirusom

Polako pristižu novi podaci županijskih stožera. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar javljaju da su u Gradu Zagrebu zabilježena 93 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Izvor: Media servis

Za 208 osoba izrečena je mjera samoizolacije, 14 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 37 osoba su kontakti COVID + osoba, kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje prilikom izlazaka na godišnji odmor (Makarska, Zadar, Vis, Novalja, Bol, Pula), kod 12 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, 12 osoba su import iz BIH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 629 aktivnih slučajeva i 1534 su aktivne samoizolacije, javljaju iz Štampara.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je trinaest novooboljelih osoba. Sedam osoba je s područja grada Novske te je poznat izvor zaraze. Pet osoba je s područja grada Kutine te je riječ o oboljevanju unutar krugova obitelji, a zarazili su se od prvooboljelog člana. Jedna osoba je s područja općine Martinska Ves.

Komentiraj