OPASNOST NA CESTAMA: Iz oštećenih uspornika prijete vijci i druge opasnosti

lezeci policajci, uspornici

Na ulicama i cestama Zagreba nešto je manje od 1.400 gumenih uspornika, ili kako ih naropdski zovu – ležećih policajaca. Prilikom čišćenja snijega, ralice su oštetile njih više od stotinu.

Kako doznajemo u Cestodomu, tvrtki koja se brine o sanaciji uspornika, građani neće dugo čekati na popravak. Od dojave da nešto s uspornikom nije u redu pa do popravka potrebno je, uvjeravaju nas, samo 24 sata. Ali, pozivaju građane na suradnju, da im jave gdje je to došlo do oštećenja.

Najčešće do oštećenja dolazi nakon što ralice čiste posebno brdske ceste od snijega. Naravno, vozači bi mogli biti pažljiviji, ali kada se vodi borba sa snijegom teško je da sve bude najbolje u milimetar. Savjetuje se i građanima koji slučajno nalete na opasnost zbog uspornika i oštete vozilo da pozovu policiju kako bi mogli nadoknaditi štetu.

Sve obavijesti o naplati štete valja potražiti na dvije adrese – u Zagrebačkim cestama ili u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!