OPAKA MRŽNJA: Bojan Glavašević odgovorio onima koji pišu da mu se otac okreće u grobu

Bojan Glavašević, nekadašnji SDP-ovac, a sada nezavisni zastupnik, već je godinama meta za napade svih mogućih primitivaca koji sebe nazivaju i desničarima.

Prijete mu na društvenim mrežama, najčešće govore kako mu se “otac okreće u grobu”, te da je “četničko kopile”.

Mržnja se širi na ovim prostorima kao plima prema svima koji se “drznu” izreći svoj stav, svoje mišljenje, jer valjalo bi kimati glavom na sve što oni, ti “veliki” Hrvati kažu.

Podsjećamo, Bojan je sin poznatog novinara i vukovarskog heroja Siniše Glavaševića koji je 1991. godine nakon pada Vukovara zarobljen, mučen te na kraju ubijen na Ovčari.

Bojan Glavašević je putem Facebooka komentirao uvrede koje prima, objavivši i neke primitivne poruke mržnje i primitivizma.

Ovo je njegova objava:

“OTAC TI SE OKREĆE U GROBU

Mojim mrziteljima jedna od najdražih uvreda je upravo ta: otac ti se okreće u grobu. Već dugo želim nešto napisati o tome, a baš danas sam dobio poticaj od nekoliko “hrabrih” koji su mi se javili.

Grozna je pomisao da smo naše voljene, kojih više nema, svojim ponašanjem izdali i uvrijedili do te mjere da oni ni u smrti ne mogu pronaći mir.

U mojem je slučaju ova uvreda još bolnija jer je moj otac – baš na današnji dan – mučen na najgore načine i onda među prvima strijeljan i bačen u masovnu grobnicu.

Ova uvreda ima još jednu dimenziju. Budući da sam ja bio dijete kada mi je otac ubijen, govoreći mi da se zbog mojeg ponašanja okreće u grobu, moji mrzitelji također impliciraju da ja uopće nisam poznavao svog oca. Bilo da roditelja izgubimo sa 7 ili sa 77 godina, nedostajat će nam razgovora i poznanstva s njima. Roditeljske ljubavi naprosto nikad nije dosta.

Bojan Glavašević sa svojim ocem Sinišom na prvi dan škole (Foto: Facebook)
Bojan Glavašević sa svojim ocem Sinišom na prvi dan škole (Foto: Facebook)

Moji mrzitelji sve to jako dobro znaju i, u silnoj želji da mi naude makar riječima, kad već drugačije ne mogu, odlučuju se na one riječi koje im se čine ekvivalentom primjerice, višesatnog mlaćenja čeličnim šipkama ili rafala ispaljenog iz automatskog oružja.

Da, “otac ti se okreće u grobu” vrlo je pomno odabrana uvreda. Čovjek koji je takvo što u stanju izgovoriti drugom ljudskom biću, zapravo uopće nije mnogo bolji od onih koji su zaista premlaćivali čeličnim šipkama i ispaljivali rafale iz automatskog oružja u nedužne i nenaoružane.

Bit ću vam sasvim iskren, ponekad mi doista dođe da odgovorim ili da svojim mrziteljima kažem kakvu grubu riječ. Ali onda prizovem u sjećanje sve lijepe trenutke koje sam imao s tatom, sav smijeh i svu njegovu sposobnost da svoj život okrene prema onome što je bitno, a one nebitne pusti da, poput prašine, budu odneseni u zaborav.

Život je zbilja prekratak za hejtere”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BojanGlavasevic/posts/1390996577734116″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!