ONI VOZE PO SVOM: Unatoč “aferi Software” Hrvoj-Šipek ima povjerenje Vlade, kaže Malenica

Iz DORH-a su objavili rezultate nadzornog postupanja nad USKOK-om u slučaju bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Izvor: Media servis

Nakon uvida u spise, dokumentaciju USKOK-a i DORH-a te izjave zamjenice ravnateljice USKOK-a zadužene za rad na predmetnom spisu utvrđeno je da je DORH 12. veljače 2020. zaprimio od USKOK-a izvješće u kojemu je u prilogu bilo izvješće o postupanju u kojemu se navodi da rezultati izvida ne daju osnova za pokretanje kaznenog postupka.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica: ”Meni u ovom izvješću nije ništa sporno o postupanju USKOK-a i DORH-a. Tu su jasno utvrđeni određeni datum i kada su poduzete određene radnje.

Odluka o tome da se neće nastaviti rad na ovome predmetu u slučaju Gabrijele Žalac donesena u veljači 2020. godine dakle kada je glavni državni odvjetnik bio gospodin Dražen Jelenić i to je zapravo izvješće ponovljeno i u srpnju 2020. godine kada je već bila izabrana nova glavna državna odvjetnica”, rekao je ministar.

Ministar je rekao da ne očekuje ostavku Zlate-Hrvoj Šipek. “Zlata Hrvoj-Šipek ima povjerenje Vlade”.

A premijer Andrej Plenković kaže: “Ja sam detaljno pročitao izvješće. Ono što je za mene bilo iznenađenje da je slučaj afere Softver bio zaključen mjesecima prije nego što je Hrvoj Šipek stupila na snagu. Vladajuća većina će sutra podržati izvješće glavne državne odvjetnice za 2020. godinu”.