ONE NISU SAMO LIJEPE: Sarah i Arijana su najljepše agentice za nekretnine u Hrvatskoj

Sarah Ivanković i Arijana Podgajski uspješne su mlade žene koje su nakon osvajanja titule Miss Universe Hrvatske svoju karijeru nastavile u nekretninskom businessu u jednoj od najpoznatijih hrvatskih agencija, Eurovilla.

Da nisu samo lijepe one su dokazale i svojim biografijama. Sarah Ivanković, hrvatskoj je javnosti poznata od 2008.godine kada se na svjetskom izboru za Miss Universe plasirala u Top15. Magistrica je ekonomije s poslijediplomskim studijem pripreme i provedbi EU projekata. Uz kontinuirani nadzor nad implementacijom zakonskih propisa te suradnju s institucijama nadležnim za pripremu i provedbu EU projekata, svjesna količine odgovornosti i povjerenja koji su nužni i neophodni kao kapitalni ulog potreban za zadovoljstvo klijenata,  govori nam kako je oduvijek znala da želi raditi u ovoj branši jer je to spoj svega onoga što je jako željela. ”Biti agent za nekretnine u najvećoj agenciji za nekretnine u Hrvatskoj, nije posao koji zaboravljamo kad dođemo kući, on je dio nas.  To je lifestyle!”, priča Sarah.

Foto: Ivan Pavlish / Eurovilla

Arijana je nedavno predala krunu missice svojoj nasljednici i potpuno se prepustila svojoj strasti- poslu agentice u Eurovilli. Ova perspektivna studentica u svoje slobodno vrijeme aktivno proučava tržište nekretnina i svakodnevno prati  suvremene trendove te ih spaja s dosadašnjim iskustvom. Posao agenta za nekretnine sviđa joj se radi njegove dinamičnosti. ”Ne sjedite u uredu već jurite s terena na teren. Također, svaka nekretnina i klijent su priča za sebe. Nema monotonije jer ni jedan dan nije isti, nikad ne znamo koga ćemo upoznati. U ovom poslu sam shvatila da agent nije samo posrednik već i da mora biti dobar psiholog kako bi shvatio što uistinu netko traži te da razumije ljude i usmjerava ih jer je proces kupnje ili prodaje nekretnine velika stvar koju prolazimo skupa sa svojim klijentima”, govori Arijana.

Što im je najveći izazov? ” Uvjerila sam se kako ponekad klijenti ni sami nisu sigurni što zaista žele pa sam im, osluškujući temeljito njihove potrebe, stil života i način razmišljanja, pronašla nešto dijametralno suprotno od onoga što su opisivali i na kraju je to bio pun pogodak”, kaže Sarah.

Na području Zagreba je iznimno velika potražnja za novogradnjama, a zatim i za stanovima manjih površina no ove dvije ljepotice često i putuju. ” Putovanja su ljepši dio ovog posla, uživam putovati i mali odlazak izvan Zagreba za mene je pravi odmor. Tako spajam poslovno i privatno”, veselo će Arijana.

Foto: Ivan Pavlish / Eurovilla

A koliko im ljepota i šarm pomažu u poslu?  ”Pregovaračke vještine, osjećaj sigurnosti i znanje primarni su faktori i zato su edukacije dio naše svakodnevice. Biti dio Eurovilla tima, odnosno raditi u najuspješnijoj agenciji je ulaznica koja otvara gotovo sva vrata”, govori Sarah.

S tim se slaže i Arijana, koja se i dalje školuje jer smatra kako su  poznavanje materije i sama prezentacija uz praćenje svjetskih trendova najvažniji kada odlazite na sastanak s klijentom. Ljepota i šarm, ističu, pomažu u svim poslovima pa tako i u njihovom no zaista nisu presudni i nemaju veze s brzinom kupoprodaje.

 

Foto: Ivan Pavlish / Eurovilla