ON SIGURNO ZNA: Evo što sve radi učitelj za plaću od 6000 kuna – kaže Bunjac

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac, sada zamjenik predsjednika SIP-a, zacijelo zna što i kako se radi u školi, jer je primao i opet prima učiteljsku plaću.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Ako netko ne zna što radi učitelj u školi za plaću od šest tisuća kuna evo kratki popis:Oodrađivati redovnu nastavu za koju se mora pripremati s time da se za prilagođene i individualizirane programe priprema posebno.

Uz to odrađuje razredništvo (koje uključuje primanja roditelja, telefonske razgovore i roditeljske sastanke), dopunsku i dodatnu nastavu, izvannastavnu aktivnost, učiteljska vijeća, predmetne aktive, stručna usavršavanja i seminare, organizaciju i sudjelovanje na priredbama, sportskim natjecanjima, primanja učenika, prigodna predavanja za učenike i kolege.

Tu je i upisivanje e- i drugih matica, e-dnevnika, e-upisa, izdavanje svjedodžbe i uvjerenja, rad u povjerenstvima npr. za maturalac ili za popravne ispite, rad u komisiji za inventarizaciju škole, dežuranje u hodnicima, u kuhinji, na autobusnoj stanici, priređivanje materijala za školski web i školske novine, sudjelovanje u projektima od općine do Europske unije.

Dolazak na sindikalne sastanke, biti član školskoga odbora i radničkoga vijeća, školskog športskog kluba, sakupljati novac od djece, odabirati udžbenike i druga nastavna sredstva i pomagala, proučavati nove zakone i pravilnike koji svakodnevno stižu, sudjelovati u vanjskom vrednovanju i anketama, čitati novu literaturu, savladavati novu tehniku, organizirati terensku nastavu i izlete, surađivati sa stručnim suradnicima škole, liječnikom, policijom, vatrogascima i centrom za socijalni rad, pisati stručne radove.

Pritom se uvijek treba lijepo oblačiti, biti čist i dobre volje, biti savršeno informiran i paziti na svaku riječ. Istovremeno, plaća mu je zamalo dostatna za pokrivanje režija i hranu, kada ode u mirovinu iznosit će tri tisuće kuna.

Svi učitelji završili su fakultete, morali su barem dio radnoga staža odraditi po skraćenoj satnici, privatni život su često zanemarivali, a sve zato da bi na koncu života bili socijalni slučajevi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BBunjac/posts/2521936878034090″ bottom=”30″]