OLUJNO NEVRIJEME: Velike štete u Varaždinskoj županiji – vjetar čupao stabla, tuča veličine oraha

tuča

Olujno nevrijeme koje je jučer zahvatilo Varaždinsku županiju nanijelo je velike štete na području Varaždinskih Toplica, Lepoglave, Ivanca i pogranične općine Bednja, u kojoj je elementarna nepogoda zbog tuče proglašena prije tri tjedna.

Načelnik Damir Poljak za pomoć se obratio Vladi. “Uz poljoprivredne usjeve koji su potpuno propali, došlo je i do oštećenja cestovne infrastrukture koje općina svojim samostalnim financijskim sredstvima neće moći sanirati i zbog toga sam zvao ured potpredsjednice Vlade ministrice Dalić, ministra gospodarstva i ministra poljoprivrede da nam pomognu u rješavanju tih problema”, rekao je Poljak.

Padala je jaka kiša praćena vjetrom i tučom, čak do veličine oraha. Vjetar je čupao i rušio stabla i nosio crijepove na području Varaždinskih Toplica. Stablo je palo na krov bolnice i na jednu od kuća.

“Najviše je bilo rušenje drveća po parku, privatnim parcelama, na svim cestama. Ljudi saniraju novonastale štete, ali kroz noć je bilo nevrijeme koje to opet napravilo”, rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.