OLUJNO NEVRIJEME U ZAGREBU: Dvije osobe ozlijeđene, srušena stabla, krovovi

Olujno nevrijeme pogodilo je Zagreb. Orkanski vjetar i dalje stvara velike probleme, a sve dojave o poteškoćama mogu se prijaviti na besplatan broj 0800 818 919.

Telefon ne prestaje zvoniti zagrebačkim vatrogascima koji su na terenu od ranog jutra, a odradili su preko 150 intervencija, većinom zbog uklanjanja stabala i granja.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama javlja da je ugašeno i nekoliko požara. Problemi su i u zagrebačkom javnom prijevozu.

Glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba za MS:

“Trenutno je u tijeku normalizacija prometa na linijama 1, 9 i 17, kao i Maksimirskom cestom te na relaciji od Sopota do Zapruđa. Trenutno su zbog uklanjanja stabala s prometnica u prekidu autobusne linije 102, 133, 138, 139, 140, 142, 143, 227 te 232. Svakako savjetujemo našim korisnicima da ranije kreću na svoja odredišta te se oboružaju strpljenjem.”

MUP javlja da su u nevremenu ozlijeđene dvije osobe. MUP je zbog nevremena za područje grada Zagreba i Zagrebačke županije izdao posebno upozorenje.

Glasnogovornica Marina Mandić za MS: “Preporuča se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za sve građane tu je broj 112 za žurne intervencije.”

Hrvatske šume poslale su upozorenje za cijelu Hrvatsku. Glasnogovornica Ana Juričić Musa za MS: “Zabilježeno je padanje stabala i grana u podsljemenskoj zoni i zoni park-šuma, stoga molimo građane da se što manje zadržavaju u zoni Tuškanca, Jelenovca, Zelengaja, Šestinskog dola, Kraljevca i Maksimira. Građani koji žive uz šumu trebaju izbjegavati zonu šume i parkova u svim dijelovima Hrvatske gdje puše olujni vjetar. Čim to okolnosti budu dopuštale, radnici Hrvatskih šuma će sanirati pogođena područja.”

​Iz HAK-a javljaju da su za sav promet zatvorene autocesta Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Maksimirskoj cesti jutros oko 5 sati stablo je palo na tramvaj u pokretu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Odlučeno je i da će otvaranje 54. međunarodne izložbe cvijeća “Floraart” biti odgođeno za četvrtak, 16. svibnja.