OLEG BUTKOVIĆ: Pelješki most je krenuo, više ga ne može nitko zaustaviti

Podijelite članak

pelješki most

Tehnički ministri Oleg Butković i Tomislav Tolušić objavili su danas najnovije informacije oko Pelješkog mosta.

Na konferenciji je potvrđeno da se kreće s odabirom izvođača radova na izgradnji Pelješkog mosta, prenosi Media servis.

“Odlučili smo se za sufinanciranje Pelješkog mosta od strane Europske komisije u iznosu od 85 posto i 15 posto sredstava osigurat će država”, izvijestio je Oleg Butković te vjeruje da će se financiranje od strane Europske komisije odobriti. Vrijednost radova faze koja se danas raspisuje je milijardu 756 milijuna kuna.

“Pelješki most je krenuo, više ga ne može nitko zaustaviti i ja vjerujem da nakon toliko vremena, budući da u hrvatskoj javnosti i na hrvatskoj političkoj sceni postoji konsenzus o izgradnji Pelješkog mosta. Ovoga puta to nije predizborno obećanje nego je ozbiljno”, rekao je Butković. pelješki most

S izgradnjom mosta i pristupnih cesta moglo bi se krenuti već sljedeće godine, a tehnički ministar EU fondova Tomislav Tolušić optimističan je i dodaje da je ovo jedan od najvećih europskih projekata.

“Ovo bi se napravilo prije ili kasnije, nismo izmisli toplu vodu, ali činjenica da smo u ovih pet mjeseci napravili posao koji bi se po meni radio godinu i više da nije bilo organiziranosti i suradnje”.

Natječaj je pripremljen u nekoliko faza, a u prvoj fazi vrijednost radova je 1,7 mlrd kuna. Provodit će se u nekoliko faza: 1. Izgradnja pristupnih cesta mostu; 2. Izgradnja mosta Pelješac; 3. Izgradnja dionice ceste na Pelješcu (relacija Zaradeže-Prapratno); 4. Izgradnja tzv. Stonske obilaznice (relacija Đonta-Doli).

Komentiraj