OKUPACIJA MIGRANATA: Dramatično stanje u Bihaću i Velikoj Kladuši

migranti, granica

U Bihaću i Velikoj Kladuši, blizu granice s Hrvatskom, već nekoliko tjedana vlada pravo opsadno stanje kada je riječ o migrantima koji neprestano stižu.

Život u tim krajevima više nije ono što je nekada bio, među inače mirnim i gostoljubivim ljudima vladaju nemir, strah i očaj, jer, čini se, pomoći nema.

Migranata većinom dolaze iz Sarajeva i Republike Srpske, a ministar sigurnosti, Dragan Mektić, kao i sve ostale vlasti u Bosni i Hercegovini, dosada nisu poduzeli apsolutno nikakve mjere osim nekoliko suhoparnih sastanaka, piše krajina.ba, koji ministru Draganu Mektiću i ostalim nadležnim institucijama, postavljaju nekoliko pitanja:

Znate li kako je hodati gradom u kojem ste rođeni i osjećati se nesigurno i strahovati za svoj život?

Znate li kako je kad vam dođe 10-tak migranata, naoružanih hladnim oružjem i provale u kuću, auto, kradu bicikle iz dvorišta, napadaju djecu i stare žene kako bi im oteli novac ili mobitele?

Znate li da se migranti više ne boje ni policije i da su kod hotela Sedra fizički napali dva policajca?

Znate li da je prije nekoliko dana provaljeno u porodičnu kuću u kojoj je spavao bračni par i jednogodišnja beba i iz čije su sobe uzeli mobitele i novac. Ako su bili spremni ući u kuću u kojoj netko ima, ući u sobu u kojoj neko spava, onda su bili spremni i na puno gore stvari, ali sreća nije se nitko probudio pa su samo uzeli mobitele i novac i nestali.

Sutradan je policija pronašla te migrante i jedan od mobitela. I što sad? Ništa gospodine Mektiću i ostali vlastodršci, jer vjerojatno ima lažne dokumente, lažno ime i cilj da što prije dođe do novca ne obazirući se na naše zakone.

Znate li da je jedan migrant juče pokušao skinuti djevojčicu od 13 godina i tko zna što joj uraditi u njezinom rodnom gradu? On koji je došao iz nekog dalekog Pakistana i tko zna zbog čega je napustio svoju državu, pokušao je nauditi djevojčici od 13 godina, gospodine Mektiću.

Sigurno ne znate, jer ste vi na sigurnom, a kada dođete na jednodnevni izlet u Bihać onda vas čuva 20 tjelohranitelja, 100 policajaca i 3 oklopna vozila.

Vaša djeca su na sigurnom kao i svih ostalih “važnijih” političara u Bosni i Hercegovini, ali što je s Bišćanima i njihovom djecom? Što je s Kladušćanima i njihovom djecom? Imaju li oni pravo na normalan život u kojem nema straha da će ih neki kriminalac napasti u centru grada?

Po vašem razmišljanju i dosadašnjem angažmanu, očito nemaju…

Ovo su slike iz posljednje racije koju je odradila policija prilikom pretresa jedne od lokacija gdje se nalaze migranti:

Foto: Krajina.ba
Foto: Krajina.ba

Zamislite sad kako Bišćani i Kladuščani hodaju svojim gradom znajući da je 90 posto migranata naoružano?

Znate li da Krajišnici po prvi put u svojoj historiji zaključavaju navečer svoje kapije, kuće, zatvaraju prozore, ugrađuju video nadzore i alarme?

Gospodine Mektiću, vi ste izgleda zaboravili tko su Krajišnici bili kroz historiju i kako su se branili i obranili od puno većih agresora.

Molimo vas da poduzmete nešto i da ne dozvolite da proradi KRAJIŠKI INAT, jer ako proradi…

Komentiraj