OKRŠAJ U SABORU: Maras poručio Plenkoviću: “Građanima je dosta HDZ-a, lopovluka, pljačke”

Podijelite članak

Na aktualnom satu SDP-ov Gordan Maras je htio postaviti pitanje ministru Tomislavu Tolušiću, koji nije došao na sjednicu, pa je prozvao premijera i HDZ zbog brojnih afera koje se pojavljuju u zadnje vrijeme, od špic-papka nadalje.

No, najprije ga je prdsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio da svojom naljepnicom kojom promovira svoju kandidaturu na europskim izborima krši pravila te da će biti prijavljen Etičkom povjerenstvu.

“Samo me prijavljujte, neka me HDZ prijavi”, odgovorio je Maras i nastavio:

“Je li vas sram što je 300.000 naših sugrađan otišlo otkad ste vi predsjednik Vlade”, upitao je Maras, a premijer Plenković mu je odgovorio kako nema odgovor za njega jer nije dobio ni pitanje.

“Građanima je dosta HDZ-a, lopovluka, pljačke. Vidimo da predsjednik HDZ-a završava u zatvoru.

Zar nije smiješno da Rassler govori da u Slavoniji nikad nije bilo ljepše nego sad, da Sokol govori da su mirovine izvrsne. Sramota je kako se ponašate prema građanima. Hrvatski građani nisu se rađali za Irsku”, rekao je Maras.

“Vi se ponašate kao da ste dovoljni sami sebi, kao da je ovo HDZ-ova država. Treba vam reći dosta”, zaključio je.

Potom je Maras zaradio i prvu opomenu, jer dok je Plenković odgovarao na pitanje Lovrinovića, Maras je iz klupe dobacivao.

“Svoju nepristojnost trenirajte negdje drugdje”, poručio mu je Jandroković.

“My name is Maras, Gordan Maras. I to zna gospodin Plenković koji mi nije odgovorio na pitanje”, rekao je potom Maras, nakon što ga je premijer nekoliko puta nazvao Meras.

 

 

Komentiraj