OKRŠAJ MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Najviši dužnosnici jedan drugome govore da lažu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na GLOBSEC 2023 Bratislava Forumu. Na Forumu je premijer sudjelovao u raspravi na panelu pod nazivom “Fronte demokracije: Globalne posljedice rata”, uz predsjednike vlada Slovačke i Češke Republike.

Izvor: Media servis

Tom prilikom predstavljen je novi financijski plan za zapadni Balkan. Na pitanje znači li to ubrzanje procesa proširenja EU na zapadnom Balkanu Plenković je odgovorio:

“Shvatio sam da je predsjednica EK o tome govorila, to je logično. Dakle zemlje našeg neposrednog susjedstva jugoistoka Europe žele ići naprijed prema EU, a zadaća EU-a je da im financijskim sredstvima pomogne u tome. U reformskom procesu i u boljem infrastrukturnom povezivanju tako da je to na tragu već višegodišnje politike snažnih financijskih injekcija državama jugoistočne europe.”

Tom prilikom Plenković je komentirao izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića u kojoj je ponovno prozvao Plenkovića i njegovu obitelj.

“Još jednom napada, laže, kontinuirano laže. Nažalost on takve teze plasira godinama. Plasirao ih je 2016 u kampanji gdje sam ga porazio. Očito taj njegov kompleks nikako da se riješi.”

Podsjetimo, predsjednik Milanović je komentirajući premijerovu ocjenu da krši zakon, poručio kako je Plenković sitni lažov.

“I on će meni dijeliti lekcije iz poštivanja zakona, čovjek kojem većinu (u Saboru) održavaju dva uskočka optuženika i herojski Zekanović. To je uzor poštivanja vladavine prava?”, rekao je Milanović.

Istaknuo je i kako mnogi u Zagrebu nisu na zgrade izvjesili zastave, te poručio premijeru neka dođe u centar Zagreba i sve ih kazni.

“By the way, kad sam govorio o njegovoj obitelji, i govorit ću dalje, dakle to su užasno bitne činjenice. Moja obitelj je živjela u socijalizmu i dobili smo društveni stan kao deseci tisuća drugih i otkupili ga. Moj otac je radio za Miku Tripala, bio u partiji, onda je izašao iz partije. Nije bio takva fora kao Plenković. Dakle to je režimska obitelj. Okej? To ne znači zločinačka obitelj. To je obitelj koja je dobila stan na Savici, što, svojim novcem? Bili su ugledni građani. Ugledni u socijalizmu 1985. Gdje su bili ugledni? U Sloveniji ili u Hrvatskoj? Pa tko je bio ugledan u Hrvatskoj? Pa ljudi režima. Televizija, politički komesarijat, prava mišljenja, fakultet novinarstva, vojna bolnica. Tko je tamo radio? Pripadnici zabranjene Matice Hrvatske. Jel’ to je taj ugled koji su uživjeli? Odakle im novac? Dakle, bili su miljenici režima”, ustvrdio je predsjednik Milanović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!