OJAČANI HRVATSKI SUVERENISTI: Okupljanje na desnici na ujediniteljskom saboru

Tri stranke desnog političkog spektra – Hrvatska konzervativna stranka, Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove, ujedinile su i postale jedna stranka – Hrvatski suverenisti.

Izvor: Media servis

Ujediniteljski sabor Hrvatskih suverenista održan je u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Lisinski, a uz tri stranke, u Suvereniste je pristupio i dio Neovisnih za Hrvatsku, ali ne i bivša zvijezda desnog političkog spektra Bruna Esih.

Za predsjednika je izabran Marijan Pavliček, a za supredsjednika Hrvoje Zekanović. Članovi Predsjedništva Hrvatskih suverenista su Željko Sačić, Ladislav Ilčić, Vesna Vučemilović, Marko Milanović Litre, Davorin Karačić, Dominik Klemenčić, Frano Čirko i Denis Bevanda.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček okupljanje na desnici ocijenio je “dobrim početkom”.

“Vjerujem da je ovo samo jedna gruda koja će se pretvoriti u lavinu i sljedećih nekoliko mjeseci, a pogotovo sljedeće dvije do tri godine prekriti cijelu Hrvatsku. Mislim da smo stvorili dobre temelje i uvjeren sam da ćemo u idućih godinu do dvije dana sigurno biti najjača politička opcija na desnom političkom spektru”, kazao je Pavliček.

Stranku sada čini oko 8000 članova, a očekuju da će njima prijeći i dio onih iz Domovinskog pokreta, a koji ne žele biti dio trenutne garniture.

Foto: Schreenshot/HRT

Na pitanje što očekuje u radu proširene stranke, Pavliček odgovara:

“Želimo zadržati europarlamentarni status, to su nam prvi izbori. Što se tiče sljedećih parlamentarnih izbora, oni su prilično daleko. Na nama je da se dokažemo svojim radom na terenu, osnivanjem organizacija i temama koje će pokrivati širi spektar naših građana. Jedna moderna alternativa, desna alternativa vladajućoj eliti”, zaključuje predsjednik Suverenista.

Frano Čirko, predsjednik stranke Generacija obnove.

“Ne želimo u slučaju dolaska na položaj biti puki redistributeri proračunskog novca i korisnici beznačajnih sinekura, a s druge strane ne želimo biti niti luđaci, vječni u borbi protiv vjetrenjača svjetskih urota uvijek prisutnih udbaša, Srba i komunista zbog kojih Hrvatska navodno ne može prodisati. Mi želimo biti i političko i intelektualno središte autentične nacionalno-suverenističke desnice”, rekao je Čirko.

 

Komentiraj